Descobrint el món del pa i de la brioixeria amb la gran família de Forns Enrich


Si algú pensava que el colonialisme de les masses congelades havia triomfat del tot, si algú pensava que trobar pa artesanal implicava abandonar-se a l’aventura i a una odissea impossible: us equivoqueu de ple!.  Forns Enrich ha fet fàcil allò que semblava impossible: el pa i la brioixeria de base artesanal i d’elaboració manual planten cara i resisteixen dignament,  tot custodiant el gust del pa i de la brioixeria de sempre.

Amb el bagatge d’una família amb llarga tradició en el món del pa i curiositat per incorporar els avantatges dels nous temps,  Forns Enrich ens acosta al pa de veritat, d’aquell que els nostres pares i avis recorden melancòlicament, aquell que té prou ontologia i substància com per subsistir sol en si mateix (De fet, si em castiguessin a pa i aigua i el pa vingués dels Forns Enrich, no aprendria mai la lliçó perquè adoraria estar castigada).

forn-enrich

I tot això no ens ho inventem, ho hem comprovat des de primera línia de trinxera, ja que el grup del Programa de Reincorporació al Treball ha tingut el gran plaer de visitar l’obrador d’aquesta gran empresa familiar al polígon Mas Alba de Sitges.  Tres dies intensos en els que hem viscut en primera persona la manera de fer i de desfer d’aquest equip de professionals del pa,  de la brioixeria i de la pastisseria.

El primer dia, el gran protagonista: El PA.  Vam ser instruïts  per tal de conèixer des de la seva història fins a l’ elaboració dels diferents tipus de pans dels forns Enrich, passant per la massa mare, com amassar, fermentar i fornejar aquest aliment mil·lenari. Però no d’una manera teòrica, sinó en la pràctica mateixa, ja que fins i tot vam formar els nostres propis pans, que després vam tenir l’oportunitat de tastar i de dur-nos-els a casa.

c733399ce2822b7cc9e9dbe99621db8091424563_Enrich-Experiencia-1170x470-2

El segon dia, la dolça protagonista: La brioixeria i la pastisseria.  De la mateixa manera que en el cas anterior, vam sortir aquell dia amb els nostres croissants i magdalenes. I atenció, en primícia, vam tastar o, millor dit, se’ns van desfer el paladar els diferents  panettones del pastisser de Forns Enrich.

El tercer dia, el màrqueting en el punt de venta:  què és el que els clients volen i necessiten? Aquesta és la pregunta clau.  Però no és fàcil contestar-la; implica investigació, implica experimentar, implica equivocar-se, implica comunicar-se, implica tenir cura dels detalls més imperceptibles.  Vanessa ens va ajudar a plantejar-nos les preguntes adequades i a intentar respondre-les segons els paradigmes actuals del màrqueting i l’orientació i atenció al client.

No obstant, el que més ens va impactar de Forns Enrich fou l’equip humà que hi ha al darrere, el qual té una vocació natural cap a les persones i les seves necessitats. D’aquí el seu públic fidel i el seu èxit empresarial. I aquesta vocació per les persones la van demostrar amb els alumnes del PRT, ja que sense haver-nos vist mai en anterioritat, van anar més enllà del que necessitàvem i ens van donar més i més i més, ja que, sense potser ser-ne massa conscients, són pura empatia i humanitat.

Moltes gràcies Forns Enrich, hem après molt i hem estat tractats com persones dignes, quelcom que desafortunadament no sempre és així amb les persones en situació irregular administrativa.  Gràcies #Roma #David #Vanessa #Sergi #EquiphumàfornsEnrich

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.