Viatge als orígens del cafè


VISITA A FÀBRICA CAFÈS NOVELL


Programa de Reincorporació al treball

 

 

#FormacióDeLaBona


Participants del Programa de Reincorporació al treball de formació de dependents/es de forn de pa i cafeteria visiten la Fàbrica de Cafès Novell


Prendre una tassa de cafè, que se’ns serveix en dos minuts des del moment que la demanem, poc ens dius del llarg camí que es recorre i dels grans esforços de moltes persones que hi intervenen per tal de poder gaudir-la en la nostra cafeteria habitual.  Això és el que #elcoffeeman ens ha volgut posar en valor i és això el que hem après en la nostra visita a la Fàbrica de Cafè Novell.

Sense moure’ns somoure de Vilafranca del Penedès, Manel ens ha fet viatjar pel món i aprendre quin és l’origen del cafè, quins tipus existeixen i amb quines característiques gustatives es tradueixen segons el seu lloc de cultiu i el seu procés d’ assecament.  Molts de nosaltres, provenint de països africans i llatinoamericans productors de cafè, hem pogut rememorar experiències personals relacionades amb el cultiu de l’or marró.

La visita ha servit també per reflexionar sobre les desigualtats socials que envolten el mercat del cafè i la forma com Novell, com actor d’aquest mercat, ha optat per assumir la seva responsabilitat social decantant-se pel comerç just lliure de pràctiques que puguin alimentar dinàmiques en contra de les persones. 

Finalment, hem pogut conèixer les instal·lacions i la importància de servir-se d’una indústria tecnològicament avançada, però que alhora no té sentit sense una consolidada i assentada filosofia corporativa que promogui que el bon cafè ho és, no només per l’eficiència i eficàcia dels processos d’elaboració, distribució i comercialització, sinó també per l’ètica social i mediambiental que els fonamenta.  

#GràciesNovell