Una oportunidad de prácticas y empleo en NH Hoteles


Entrevista amb Eva Gómez i Cédric Chedjou: Una oportunitat de pràctiques i ocupació a NH Hoteles

Dins de la seva línia d’Acció Social Up ! for Opportunities, de formació, pràctiques i ocupació en hotels de la cadena per a joves en risc d’exclusió i discapacitats, NH Hoteles manté un acord de col·laboració amb l’ONG Casal dels Infants a Barcelona, la finalitat de la qual és impulsar, promoure i fer possible la realització de projectes i activitats socioeducatives que s’adrecen al màxim d’infants, joves i famílies en situació de risc d’exclusió social.
Com a part del suport a l’Associació esmentada durant aquest any 2012, joves en risc d’exclusió han realitzat pràctiques d’hostaleria i manteniment en hotels del Grup, com per exemple l’Hotel Hesperia Tower de Barcelona. Aquest tipus d’iniciatives no suposen només un compromís amb la societat, sinó també la possibilitat que NH Hoteles ofereixi oportunitats laborals per a aquests alumnes en risc d’exclusió.
L’Hesperia Tower ha acollit alumnes del Casal que han rebut formació tant de l’àrea d’Hostaleria com de Manteniment. Us contem les experiències de dues persones que han compartit aquesta aventura des de dos punts de vista diferents: per una banda, Eva Gómez, supervisora d’esmorzars a l’hotel Hesperia Tower i empleada voluntària que forma els alumnes provinents de l’Aula d’Hostaleria. Per una altra banda, Cédric Chedjou, alumne que va realitzar pràctiques a l’hotel a l’àrea de Manteniment, i que des del mes d’agost passat forma part de la plantilla de NH Hoteles.
Eva Gómez, supervisora d’esmorzars a l’ Hesperia Tower 

Què opines d’aquest tipus d’iniciatives d’inserció com la que du a terme l’ONG Casal dels Infants ?
La meva opinió és que són molt positives per als alumnes. Durant les pràctiques aprenen a dur una rutina de treball amb les obligacions i la responsabilitat que aquesta requereix.
Quant de temps han estat realitzant pràctiques a l’Hesperia Tower ?
Més o menys des de fa un any i amb una durada de dos mesos per alumne/a.
Com ha anat l’adaptació dels alumnes ?
Tot depèn de cada alumne/a, però totes han estat positives, ja que normalment vénen amb moltes ganes d’aprendre. Sempre han millorat molt, ja que se’ls forma com si fossin treballadors en plantilla i el nivell d’exigència d’aquest hotel és molt alt.
Com has viscut aquesta experiència ?
L’experiència ha sigut bona però de vegades no és fàcil i cal tenir paciència. Els alumnes necessiten disciplina i una rutina laboral, per tant, cal ajudar-los més que a la resta dels treballadors/es. A més, sempre intento aconsellar-los i fer-los veure com funcioina i en la situació que es troba el sector de la restauració avui dia.
Experiències d’aquest tipus, què aporten a l’hotel ? i a l’estudiant ?
L’aportació a l’hotel varia en funció de l’alumne/a, ja que alguns adquireixen més responsabilitats que altres i ajuden més en funció de les seves ganes i capacitats. Aquestes iniciatives generen un ambient solidari de compromís amb la societat.
A l’estudiant, l’ajuda a veure la realitat del món laboral i el nivell d’exigència de la majoria dels treballs d’avui dia. A més, adquireixen rutines i habilitats del lloc que ocupen.
 Cédric Chejou, molt més que un alumne en pràctiques
Què et sembla aquest tipus de programes d’inserció laboral per ajudar les persones en risc d’exclusió ?
Fenomenals. A mi em van ajudar molt, i vaig assolir experiència i coneixements, i sobretot una oportunitat de feina, ja que ara estic treballant a l’Hesperia Tower.
Com vas rebre aquesta oportunitat que t’ha ofert NH Hoteles ?
És una gran oportunitat per poder treballar en allò que he estudiat, i alhora adquirir nous coneixements.
Què ha representat per a tu poder treballar en el manteniment d’un hotel ?
Moltísim, ha estat molt important i, sent un hotel de 5 estrelles tan gran, et dóna la possibilitat d’adquirir molts coneixements ja que les necessitats de manteniment són constants.
Explica’ns el teu dia a dia, i si tens alguna anècdota que vulguis compartir ?
Cada dia he de complir amb les tasques preventives i després amb les incidències que van sorgint. Una anècdota és que, just quan vaig començar a l’empresa, l’hotel es va quedar sense llum, van ser moments molt complicats, i a més era nou a l’hotel. Al final tot es va solucionar amb la col·laboració de tothom.
T’has sentit acollit a l’Hesperia Tower?
Sí, és com una família per a mi.
Recomanaries als teus companys del Casal dels Infants fer pràctiques com les que tu has fet ?  
Si, totalment. S’aprèn molt i adquireixes molta experiència amb l’acompanyament i l’afecte dels tutors.
En el teu cas, l’aventura no acaba amb el període de pràctiques, sinó que t’han contractat per formar part de la plantilla de l’Hesperi Tower. Com afrontes aquesta nova etapa ?
La nova etapa és molt diferent de les pràctiques i de l’estudi. Ara és una altra realitat, i l’he agafada amb moltes ganes.
Aconsellaries els clients hostatjar-se en aquest hotel ? Per què ?
Si, perquè els empleats treballem al màxim per satisfer els clients, oferint-los la millor qualitat.
Per al Cédric, això ha suposat una nova experiència en la seva vida, i se li quedarà gravada per a tota la vida.
Sens dubte, reflexions com aquesta contribueixen al fet que NH Hoteles segueixi apostant per l’Acció Social i els projectes d’ocupació amb nous projectes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s