La 2a edició de la Tapa Solidària… en marxa! El restaurant Tickets, dels germans Albert i Ferran Adrià, ha acollit l’acte de presentació de la 2a edició de la Tapa Solidària, que ha reunit una cinquantena de xefs dels 71 restaurants que enguany participen al projecte de la Tapa Solidària.

 L’acte ha estat presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, el president del Casal dels Infants, Dani Jorquera, i l’Albert Adrià. També han assistit a l’acte el senyor Jordi Bort, president de l’INCAVI, la senyora Violant Cervera, directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, i la senyora Maite Fandos, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

La presentació de la Tapa ha comptat amb la participació dels principals xefs de Barcelona com Carles Abellan de ‘Tapas 24’, Mey Hofmann de ‘Hofmann’, Xavier Pellicer d’’El Racó de Can Fabes’, en Quim Marquès d’’El Suquet de l’Almirall’, Albert Raurich de ‘Dos Palillos’, Paco Pérez de ‘The Mirror’, Hideki  Matsuhisa del restaurant ‘Shunka’, entre molts d’altres que han donat suport a la presentació en societat de la 2a edició de la Tapa Solidària del Casal dels Infants. Dani Jorquera, president del Casal dels Infants, ha donat la benvinguda als assistents, i ha destacat que al Casal ‘treballem fa 30 anys contra la pobresa infantil al nostre país. Lluitem contra l’exclusió social. Creiem en la justícia social. En un món més just per avui, però també per d’aquí a 50 anys. I això només ho aconseguirem invertint, sent conscients com a societat del problema que pateixen avui, al nostre país 1 de cada 4 nens i nenes.’  El president del Casal ha volgut fer èmfasi en aquesta realitat: 1 de cada 4 nens a casa nostra és pobre, ‘ajudar-los, donar un cop de mà no es CARITAT, és justícia, i és per això que es fan tan necessàries iniciatives com aquesta’.

 A continuació ha pres la paraula el Sr. Lluís Prats, membre de l’Associació del Casal i integrant de la comissió organitzadora de la Tapa, que ha explicat els aspectes més pràctics del projecte de la Tapa que enguany aglutina 71 restaurants col·laboradors.

Albert Adrià, per la seva part, ha recordat la importància de repetir l’experiència de la Tapa tenint en compte els moments especialment fràgils que vivim i la importància de sumar esforços per transformar les vides de molts infants del nostre país.

 L’Excm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, ha pres la paraula a continuació i ha assenyalat que ‘si els infants no van endavant, no tenim futur’. ‘Moltes persones reben un suport i una formació per fer un salt endavant. I això és el que fa el Casal, en situacions molt difícils. És una feina fonamental. No ha de ser una feina silenciosa’. L’alcalde de Barcelona ha volgut subratllar que la suma del sector gastronòmic, un àmbit creador de riquesa, i del sector social és explosiva i, en casos com el de la Tapa Solidària, ‘permet generar consciència social’.

 Durant l’acte, els xefs assistents a la presentació, han participat de l’enregistrament del vídeo promocional 2012 del projecte de la Tapa, el qual permetrà fer difusió de la campanya a través de les xarxes socials i fer arribar a més persones la iniciativa.


 El restaurante Tickets, de los hermanos Albert i Ferran Adrià, acogió el acto de presentación de la 2ª edición de la Tapa Solidaria, que reunió unos cincuenta chefs de los 71 restaurantes que este año participan en el proyecto de la Tapa Solidaria.

 El acto fue presidido por el Excmo. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, el presidente del Casal dels Infants, Dani Jorquera, y  Albert Adrià. También asistieron al acto el señor Jordi Bort, president del INCAVI, la señora Violant Cervera, directora general de Acción Cívica y Comunitaria de la Generalidad de Cataluña, y la señora Maite Fandos, tenienta de alcalde del Ayuntamiento de Barcelona.

La presentación de la Tapa contó con la participación de los principales chefs de Barcelona como Carles Abellan de ‘Tapas 24’, Mey Hofmann de ‘Hofmann’, Xavier Pellicer de El Racó de Can Fabes’, Quim Marquès de “El Suquet de l’Almirall’, Albert Raurich de ‘Dos Palillos’, Paco Pérez de ‘The Mirror’, Hideki  Matsuhisa del restaurant ‘Shunka’, entre muchos otros que apoyaron la presentación en sociedad de la 2ª edición de la Tapa Solidaria del Casal dels Infants. Dani Jorquera, presidente del Casal dels Infants, dió la bienvenida a los asistentes, y destacó que en el Casal ‘trabajamos hace 30 años contra la pobreza infantil en nuestro país. Luchamos contra la exclusión social. Creemos en la justicia social. En un mundo más justo para hoy, pero también para dentro de 50 años. Y esto solo lo conseguiremos invirtiendo, siendo conscientes como sociedad del problema que hoy padecen, en nuestro país, 1 de cada 4 niños y niñas’.  El presidente del Casal quiso enfatizar esta realidad: 1 de cada 4 niños en nuestra casa es pobre, ‘ayudarles, apoyarles, no es caridad, es justicia, y es por esta razón que son tan necesarias iniciativas como esta’.

 A continuación tomó la palabra el señor Lluís Prats, miembro de la Asociación del Casal e integrante de la comisión organizadora de la Tapa, que explicó los aspectos más prácticos del proyecto de la Tapa que este año aglutina 71 restaurantes colaboradores.

Albert Adrià, por su parte, recordó la importancia de repetir la experiencia de la Tapa teniendo en cuenta los mometos especialmente frágiles que vivimos y la importancia de sumar esfuerzos para transformar las vidas de muchos niños de nuestro país.
 El Excmo. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, tomó la palabra a continuación y señaló que ‘si los niños no van hacia adelante, no tenemos futuro’. ‘Muchas personas reciben un apoyo y una formación para hacer un salto hacia adelante. Y es lo que hace el Casal, en situaciones muy difíciles. Es un trabajo fundamental. No debe ser una tarea silenciosa’. El alcalde de Barcelona quiso subrayar que la suma del sector gastronómico, un ámbito creador de riqueza, y del sector social es explosiva y, en algunos casos como el de la Tapa Solidaria, ‘permite generar consciencia social’.

Durante el acto, los chefs asistentes a la presentación, participaron de la grabación del video promocional 2012 del proyecto de la Tapa, que permitirá difundir la campaña a través de les redes sociales y hacer llegar la iniciativa a más personas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s